Referat Rikslägret Vara 2012

Riksläger i Vara 2012

Årets riksläger i Vara samlade frisksportare från hela Sverige. Veckan fylldes av kultur, träning, gemenskap, rörelse, våfflor, tävlingar och mycket mer.

Ett riksläger rymmer så många olika saker och det kan vara svårt att förklara för någon som inte varit där. Veckan bjuder på många olika programpunkter och så även årets riksläger som arrangerades i Vara i Västergötland. Frisksportare i alla åldrar deltog och man fick välja precis vad man vill vara med på. Det gavs många tillfällen till tävlingar och motion men även utflykter, föreläsningar och kulturarrangemang – helt enkelt något för alla

Nyköpings Frisksportklubb hade många medlemmar som deltog i årets riksläger.

Vår största framgång brukar vara i volleyboll, men i år kom klubbens bästa resultatet i grenen Hellensk mångkamp.

Catarina Ingemarsson vann D-50
Mia Hermansson vann D-45
Oskar Hermansson vann H-16

Stort grattis, bra jobbat alla tre

Hellensk mångkamp förekommer i olika ålderklasser från små barn till äldre. Man tävlar både fysiska grenar men också en teoretisk del.

Den fysiska delen består av:
– kast med klubba
– bänkpress,
– stående längdhopp
– snabblopp 100m
– terränglopp 2km
– simning 100m.
För herrar är sträckorna lite längre och för barn givetvis lättare. Den fysiska delen utförs en förmiddag och dagen efter tävlar man i den teoretiska delen, som består av aktuella frågor och nutidsorientering (allmänbildning). Teoriprovet är omfattande och pågår ca. 1,5 timme. Resultaten räknas därefter ut beroende på totalresultatet både från den fysiska delen och teorin. Är man bra i det ena och sämre i det andra blir total placeringen inte lika bra som om man lyckas i båda.

Jätterolig tävling! enligt Mia.

Nästa år blir det riksläger i Hallsberg i Närke.
Vi ses där!

Fam Hermansson i Vara

Nöjd familj i Vara 2012

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *