Vad är ett riksläger

Årets riksläger är i/på Stensund. Undrar du vad ett riksläger är? Då kan följand text (som användes inför rikslägret i Gnosjö 2014 vara starten.

Ett arrangemang fullt av aktivitet, gemenskap, motion och glädje, helt utan alkohol och andra droger!

Svenska Frisksportförbundets riksläger är ett arrangemang som har funnits sedan 1934, då det första rikslägret arrangerades vid Flaten utanför Stockholm. De olika frisksportdistrikten turas om att arrangera rikslägren på olika platser runt om i Sverige. Ett riksläger brukar locka mellan 1100 och 1400 deltagare._Segrarna%20i%20mixvolleyn

Rikslägret har nöjet att erbjuda ett stort arrangemang helt utan alkohol, tobak och andra droger. Man får inte uppehålla sig inom området påverkad av alkohol eller annan drog och givetvis är det helt rökfritt.
Här är det fokus på glädjen, gemenskapen och en hälsosam livsstil!

Vill man, deltar man i lägrets tävlingar som t.ex. Orientering, Trampolin, Hellensk Mångkamp och Stafett, Fotboll, Volleyboll, Boule. Vill man inte tävla, men ändå idrotta, erbjuder rikslägerprogrammet flera olika gymnastik och motionspass varje dag eller träningscampen med trampoliner, tablå, klättring och cirkus.

Är man barn eller ungdom finns ett helt eget utbud av programpunkter med pysselaktiviteter, sagostunder och sagostigar, barngympa och knattekamp för de minsta.
7 ka lekar, Frisksport-nattklubb, Äventur och Nattfik är exempel på akitviteter för de som är lite äldre.

Lägret erbjuder också mer kulturella aktiviteter som föreläsningar, workshops, utflykter, allsång, tipspromenad, fotostig, blomstervandringar och lägerbål.

Man väljer själv vad man vill delta i, antingen deltar man inte alls i någon aktivitet eller så kan man försöka hinna med allihopa!

Arbetet före, under och efter rikslägret sker helt ideellt och det är därför som deltagaravgiften kan vara så pass låg som den är, med tanke på det rika utbud av aktiviteter som deltagarna kan välja bland.

På lägret bor de flesta i tält, husvagn eller husbil. Mat lagar de flesta själva och diskar i tillfälliga tvättrännor som finns uppställda på lägerområdet. Möjligheten finns dock att köpa frukost och middag på lägret, detta är ett tillägg till lägeravgiften. Lägret har också ett eget fik som brukar sälja glass, fika, lättare luncher, och våfflor.

Frisksportarpublik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *