Sven och Bert prisade för Tintomaravandringen

Tintomaravandringens organisatörer och eldsjälar Sven Jonsson och Bert Lindgren har tilldelats Naturskyddsföreningen i Södermanlands förtjänsttecken “Silverfalken”.

På Naturskyddsföreningen i Södermanlands årsstämma den 8 april 2017 tilldelades NFK:s Sven Jonsson tillsammans med Bert Lindgren utmärkelsen Silverfalken.  Motiveringen lyder:

“Sven Jonsson och Bert Lindgren tilldelas Silverfalken för sitt mångåriga arbete med Tintomaravandringen. En årlig vandring i Sörmländska Kolmården med övernattning och studier av naturen. Att skapa förutsättningar för att stärka människors naturkänsla är en nyckelstrategi för Naturskyddsföreningen. Tintomaravandringen är ett mycket gott exempel på hur det i praktiken kan utföras.”

Vandringarna “I Tintomaras Spår” är ett samarrangemang mellan Nyköpings Frisksportklubb, Naturskyddsföreningen i Nyköping och Oxelösund och Fågelföreningen Tärnan. Årets vandring är den 49:e i ordningen. Sven Jonsson har varit med varje år och Bert Lindgren nästan lika många gånger. Både Bert och Sven är medlemmar i Naturskyddsföreningen och  Sven är också medlem i Nyköpings Frisksportklubb sedan klubbens första år..

Inbjudan till årets upplaga av  “I Tintomaras spår”  finns på:
https://nykopingfrisksport.se/dokument/tintomara_2017_inbj.pdf

Mer information om Silverfalken 2017 finns på:

PRESSMEDDELANDE 2017-04-07 Silverfalken 2017

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *