NFK tog silver och guld i Swedish Beach tour

Swedish Beach Tour dag 3 av 3 bjöd på spännande matcher där alla utom en blev 3-setare.

I första Semifinalen på damsidan vann Sofia Ögren/Camilla Nilsson i en 3-setare mot sigrid Simonsson/Tadva Yoken.

I andra Semifinalen vann Kristina Thurin/Susanna Thurin i intensiv 3-setare mot Sofia Wahlén/Sara Cavretti. Båda matcherna var spännande tajta i de två första seten men sedan tog de båda vinnande lagen greppet om matcherna i tredje set.

På herrsidan i första Seminfinalen vann Linus Tholse/Jakob Molin mot Martin Appelgren/Simon Bohman. Första set var tajt och gick till 28-26, i andra set tog NFK spelarna ledningen efter ett tag och det gick hela vägen till vinst. I herrarnas andra Semifinal vann David Åhman/Jonatan Hellvig mot Alexander Herrmann/Ludvig Simonsson i en nervpirrande 3-setare.

Publiken fick njuta av grymt bra beachvolleymatcher även i finalen.

Kristina Thurin/Susanna Thurin tog hem guldet på damsidan efter en rafflande 3-setare mot Sofia Ögren/Camilla Nilsson.

Även i herrfinalen bjöd spelarna på spektakulära bollar och det var till slut Linus Tholse/Jakob Molin som tog hem vinsten mot David Åhman/Jonatan Hellvig. Detta unga lag är det stora framtidslaget inom svensk beachvolleyboll som slutade med en hedrande andraplats i deras allra första SBT tävling tillsammans.
En andraplats på Sverigetouren är en fantastisk prestation av två sextonåringar. De slog flera meriterade lag, inklusive finalmotståndarna (som de slog i gruppspelet på fredagen), och man får säga att de definitivt har visat beachvolleybollsverige att de är att räkna med, inte bara i ungdoms- utan även i seniorsammanhang.

Vi som var där tackar alla spelare för alla underhållande matcher!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*