Följ med på Tintomaravandringen 2019

I år är det 51:a gången som den årliga vandringen “I Tintomaras spår” anordnas. Vandringarna i Kolmården där Bert Lindgren och Sven Jonsson guidar oss genom traktens geologi, arkeologi, kulturhistoria, natur(miss)vård, flora och fauna med mera.

Vandringen går i år 27-28 april, med startplats vi gamla Åbo intill Båtsmanskärret nordväst om Stavsjö. Det är samma ställe som förra året, men det blir vandring i andra områden än 2018.

Man kan delta båda dagarna (med övernattning i gemensamt vindskydd, som man får bygga tillsammans med övriga deltagare. Alternativt kan man gå bara ena dagen.

Se inbjudan i form av en PDF-fil, med karta över de båda dagarnas vandring, här:

För en översiktskarta (också pdf-format)som visar vägen till startplatsen med orange  streckning,  se här: 

 

Fler liknande utlovas 2019

Under vandringen 2018 passerade vi genom en del av bävrarnas områden. 2019 kommer vi att passera en annan del. Bert Lindgren pekar och förklarar.

2 svar på ”Följ med på Tintomaravandringen 2019

    • Hej Irene! Förberedelserna för en vandring 2020 pågår för fullt, så planen är att det skall bli en vandring. Jag har dock inte riktigt koll på detaljerna ännu, jag tror att området är klart, men sträckningarna inte är spikade ännu. Som vanligt så kan avverkningar under vintern ställa till det för Bert och Sven.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*