Camilla/Sofia till kvartsfinal på World Tour!

Det skrevs svensk beachvolleyhistoria i Göteborg under påskhelgen. Då avgjordes nämligen den första världstourtävlingen i beachvolley på svensk mark.

Nyköpingsspelarna Camilla Nilsson och Linus Tholse fick båda plats i turneringen, Linus med ett wild card, med sina respektive beachpartner; Sofia Ögren och Viktor Jonsson.

– Vi fick igång ett bra passningsspel och spelade aggressivt, säger hon.

Camilla och Sofia förlorade första matchen mot den ryska duon Alexandra Mosieeva och Ekaterina Syrtseva, men det var svettigt i det andra setet där ryskorna till slut tog hem allt med 22–20.

– Synd, vi spelade jämnt i andra set så det var synd att vi inte kunde knyta till det där. Men de tog sig ju till final så de var bra.

Linus och Viktor startade turneringen med en 2­–0-förlust (21–15, 21–17) mot den vitryska duon Aliaksandr Dziadkou och Pavel Piatrushka, som så småningom vann hela turneringen.

Under påskaftonen mötte de den ryska duon Pavel Shustrov och Alexey Gusev, som även de förlorat sin första match, men även här fick Linus och Viktor problem och noterade ytterligare en förlust (14–21, 17–21).

– De fick en tuff lottning och eftersom de hade ett wildcard var de ganska lågt rankade också. Jag vet att de var lite besvikna efter den andra matchen, säger Camilla som nu åker på beachvolleyläger med sin man.

– Portugal i två veckor. Jättebra för min del som annars bara hinner med tre pass i veckan.

Målet i år är SM och beachtourfinalen i Nyköping samt ett par världstourtävlingar till.

Artikeln är från SN 190422

I2).

https://www.sn.se/sport/nykopingspar-drog-igang-sasongen-pa-tuffaste-satt-sm4853169.aspx

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*