Tipspromenaderna fortsätter

Söndagens experiment för att undvika köbildning och trängsel och därmed minska risken för smittspridning gick bra, även om inte alla ännu riktigt förstått nyordningen.

Om vi alla hjälps åt vid start, ute på spåret och vid målgång så kan vi hålla avstånd och minimera smittorisken. Därför fortsätter vi promenaderna och hoppas på skapligt promenadväder även framtida söndagar.

För de som inte deltog i söndags eller ändå inte förstått kan det nämnas att vi numera har ett bord för inköp av kuponger, ett andra bord för förberedning (pennor, underlägg, gummisnodd) och slutligen ett bord för målgång där man lämnar tipskuponger och vinstkuponger på bingon i separata plastlådor, lägger från sig pennor och underlägg och kastar överblivet pappersskräp. Kupongerna i lådorna tas om hand för rättning i efterhand.

Alla måste tänka på att inte gå fram till något av borden intill någon annan som redan finns där, utan vänta på avstånd på sin tur! Hänsyn tack!!! Samtidigt är det viktigt att man inte står kvar i onödan vid bordet utan går åt sidan när man är klar så att nästa person kan komma fram. Även här är det hänsyn som gäller. Samma sak gäller naturligtvis även platsen framför respektive tipsfråga ute på spåret. Tänk hela tiden på att vi måste ställa in om vi inte kan visa att avstånd hålls.

Det som många reagerade över var att de inte fick sina kuponger rättade vid målgång. Denna förändring var helt nödvändig för att undvika köbildning, och därmed trängsel när otåligheten tar över hänsynen till andra. Det är tråkigt att inte kunna erbjuda denna service, men rätt rad och vinnare sätts ju upp på anslagstavlan, och publiceras på hemsidan, så att alla kan kontrollera sitt resultat i efterhand.

Just nu (torsdag 26 nov) så lovar SMHI uppehåll, lätt molnighet, svag nordlig vind och 0-1 grad varmt söndag 29 nov så jag hoppas vi ses då och tar itu med Irenes frågor. Målet är naturligtvis att som tidigare år köra hela vintern (utom tiden mellan jul och trettondag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*