Nyköpings Frisksportklubb – Volleyboll

Volleybollverksamheten stöds av:



Biomedia

Jack Holmér Cykelspecialisten AB

Kidsvolley

Flickor F15

Pojkar U17

Seniorlaget

Vuxna

Beach

Kalender

Kontakt

Länkar

Startsida volleyboll

Hem




Åter till Pojkar U17

Pontus, Niklas och Albin med i truppen till ”Distriktsslaget” 2010.



Den 5-6 januari avgörs säsongens distriktsslag i Volleyboll. Turneringen där alla distrikten inom Svenska Volleybollförbundet mötet varandra. Årets turnering spelas för tjejer och killar födda 1995 och yngre.

Östsvenska Volleybollförbundet som organiserar föreningar från Uppland, Västmanland, Södermanland och Östergötland, deltar med ett mycket starkt lag i pojkklassen. Distriktets ledare har tagit ut totalt 12 spelare under de tre uttagningar som genomförts. I laget ingår Pontus Sandberg, Niklas Prajongmoon och Albin ”Abbe” Lundell från Nyköping.

I gruppspelat ställs laget mot Skåne, Västsvenska förbundet, Sydsvenska förbundet och Stockholm-Gotland. Årets turnering har alla förutsättningar att bli den jämnaste på många år då i princip alla lag kan slå varandra. Östsvenska distriktet har en silvermedalj att försvara från föregående år då distriktets färger försvarades av spelare från Södermanland. Detta efter att lager förlorat mot Skåne i finalen.

Samtliga spelare från Nyköping har visat stort kunnande i samband med uttagningarna. En av lagets största profiler kan mycket väl bli Pontus Sandberg från Nyköping. Han har visat en stor mognad för sin ålder i samband med uttagningarna och kommer bli en av våra viktigaste spelare, säger Rigo Derler som är huvudtränare för laget. Jag tror vi har goda chanser att nå en framskjutande placering i årets turnering om vi kan hålla ihop vårt spel som killarna visat på träningarna, fortsätter Rigo. Det är extra kul att laget består av spelare från fem olika föreningar vilket visar att volleybollen har en mycket positiv trend i vårt distrikt, avslutar Rigo.

Kontaktpersoner:

Rigo Derler, huvudansvarig för distriktslaget, 010-4444129

Birgitta Andersson, Nyköpings Volleyboll, 070-526 15 03