Anteckningar från styrelsemöte med Nyköpings Frisksportklubb 2006-08-27.


Närvarande:

Sören Drottsgård

Bernt Karlsson

Bo Röjder

Susanne Egebrink


Dagordning:

  1. Ordförande öppnar mötet.

  2. Godkännande av dagordning.

  3. Protokolljustering av årsmöte.

  4. Nät och material.

  5. Stipendier.

  6. Ekonomi, balans- och resultatrapport.

  7. Medlemsavgifter – betalda – obetalda.

  8. Styrelse tillval.

  9. Torpet.

  10. Lokaler.

  11. Cirkus.

  12. Övriga frågor.

  13. Datum för nästa möte.

  14. Ordförande avslutar mötet kl.


  1. Mötet öppnades av ordf. Sören Drottsgård, kl 15:15

  2. Den föreslagna dagordningen godkändes efter tillägg av punkt ”11” som särskild punkt. Bosse utsågs till att föra anteckningar.

  3. Det konstaterades att den valde justeringsmannen (Bengt Skoglund) inte återkommit från sommarvistet och därför är årsmötesprotokollet ännu inte vederbörligen justerat.

  4. De 2 volleybollnät som köpts in till hamnen kommer att stanna i klubbens ägo. Dock kommer vi att få bidrag från kommunen med samma summa som de kostade (2400 kr). Klubben kommer även fortsättningsvis att ansvara för uppsättning och nedtagning av näten, medan kommunen står för stöld- och sabotagerisk.

  5. Klubben har fått stipendium, som utdelades under sommarlägret i Karlsborg. Motiveringen är klubbens satsning på och engagerade arbetet för barn- och ungdomsverksamheten. Sören fixar ”utanordning” av beloppet.

  6. Ekonomin är fortsatt god. Klubbens behållning är för närvarande ca 162 000:-, varav ca 70 000 är placerat på ICA-banken, övrigt på PlusGirot.

  7. Uppbörden av årets medlemsavgifter och vårens träningsavgifter är i stort sett klar. Bosse fick i uppdrag att stämma av Bernts lista över betalda avgifter mot medlemsregistret.

  8. Styrelsen kompletterades genom att Susanne Egerbäck valdes in. Därigenom får vi en större bredd i styrelsen. Susanne tror att hon kommer att kunna delta aktivt genom att närvara på våra möten. Vi bestämde också att sektionsledarna skall kallas till kommande styrelsemöten.

  9. Söndagarnas tips och bingo med utgång från torpet är ju klubbens starka inkomstkälla och har fungerat bra. Dock är det ett fåtal eldsjälar som ställer upp som funktionärer, och de skulle behöva litet avlastning några söndagar under året. Det rör sig om att sälja kuponger söndagar 09:00-12:30 och därefter rätta tipset och redovisa vinster.

  10. Kommande läsår så har volleybollen träningstid söndagar 18-20 i Tessinskolan och onsdagar 19-21 i Nicolaiskolan. För trampolinsektionen är det besvärligare. Den gymnastikhall som disponerats i Montessori-skolan används nu som förråd under en ombyggnad av skolan. Sören har försökt hitta alternativ, både bland kommunens lokaler och på övriga alternativ. Det är svårt att hitta lokaler som medger införsel av och förvaring av trampolinerna och dessutom har tillräcklig takhöjd. Sören och Ulrika fortsätter arbetet.

  11. Sören föreslog att de som gått i cirkus-skolan skulle få tillgodoräkna sig medlemskap i klubben ett år, genom den kursavgift avgift som de betalt till distriktet. Beslutet blev att de INTE skall kunna tillgodoräkna sig någon del av denna avgift, utan får betala medlemsavgift på vanligt sätt om de vill vara medlemmar.

  12. Det blev diskussion om hur medlemsavgifter och träningsavgifter skall indrivas. Volleybollen och trampolinen har haft olika system. Vi bestämde att från och med i höst skall de som deltar i trampolinsektionens eller volleybollens träning skall betala 200 kr/termin (per familj) i träningsavgift förutom medlemsavgiften. Det innebär en ökning med 75 kr för trampolinsektionen. Dessutom beslöts att medlemsavgiften kan tas ut med halva beloppet per termin för de som betalar träningsavgift (dvs man kan betala totalt 275 kr vardera terminen). På så sätt upplevs det som om det är lika dyrt att delta båda terminerna. Om det behövs kan vi ju ändå internt räkna det som om medlemsavgiften plus en mindre träningsavgift tas ut på vårterminen, och enbart träningsavgift på hösten.

  13. Nästa möte blir söndag 2006-10-22 kl 15:00.

  14. Ordförande förklarade mötet avslutat kl 17:20


Med pennan:


- - - - - - - - - - -

Bo Röjder