Styrelsemöte med Nyköpings Frisksportklubb 2007-02-26.


Protokoll 1:2007


Närvarande: Sören Drottsgård

Susanne Egebrink

Bernt Karlsson

Bosse Röjder

1. Mötets öppnande

Mötet öppnades av ordf. Sören Drottsgård, kl 13:20

2. Val av sekreterare och protokolljusterare för mötet

Till sekreterare valdes Bosse Röjder, och till protokolljusterare valdes Susanne Egebrink.

2b. Godkännande av dagordning

Den föreslagna dagordningen godkändes.

3. Protokolljustering av föregående möte

Protokollet från styrelsemötet 2006-11-14 presenterades och godkändes.

4. Materiel

Volleyboll-sektionen vill ha en ”Attack-boll” för ungdomarnas smashträning. Bosse köper en mot postförskott. Kostnad SEK 604 inklusive frakt och moms.

5. Ersättningar

Ordförande presenterade ett förslag att man skulle erbjuda siste startande på tipspromenaden att gå gratis, om han plockade ned samtliga frågor. Bernt berättade att han praktiserat förfarandet, men utan att ge rabatt, och han bedömde att man inte behöver införa någon belöning. Beslutet blev därför att man inte formaliserar något sådant.

Ett annat förslag var att den som vill delta i jobbet med tipspromenaden någon söndag skall få 100 kr i ersättning. Styrelsen beslöt att 100 kr per gång skall gå till den person som sköter, alternativt hjälper till med tipspromenaden, förutsatt att han/hon fullgör hela passet, inklusive efterarbetet.

6. Ekonomi, balans- och resultatrapport

Sören och Bernt har diskuterat utformningen av balansräkningen.

Sören rapporterade att verksamhetsberättelsen är under utskrift.

Det bestämdes att vi skall göra upp en inventarieförteckning som skall hållas uppdaterad och presenteras på årsmötena i framtiden.

7. Medlemsavgifter

Majoriteten av medlemmarna har betalt sin medlemsavgift och träningsavgift i förekommande fall (volleyboll och trampolin). Det finns dock ett antal som inte har betalt ännu. Om de inte betalar trots påminnelse så skall de strykas som medlemmar (dvs deras status i medlemsregistret ändras från ”medlem” till ”ej medlem”). Bernt presenterade en lista på medlemmar som han vet skall strykas av olika skäl. Bosse ser till att det görs i medlemsregistret.

Icke medlemmar enligt ovan, eller nya deltagare skall påminnas på träningar och andra aktiviteter att deltagande kräver att man är medlem i klubben. I värsta fall skall vi avstänga de som inte vill betala.

8. Styrelse / valberedning

Valberedningens arbete sköts tills vidare av styrelsen.

Styrelsen beslöt att vi till årsmötet skal försöka få en kandidat till styrelsen från trampolinsektionen, för att förbättra kommunikationen mellan styrelse och trampolinsektion.

Övriga styrelseledamöter föreslås få nytt förtroende.

9. Bidragsansökan / Erik Kaill

Det har kommit en skrivelse från kommunen (handläggare Erik Kaill) med kallelse till möten för föreningar med bidrag. Temat i mötena är Droger och Etik & Moral. Kommunen vill försäkra sig om att bidragsmottagande föreningar har tanke och åtgärdsplaner för de frågor som diskuteras under ovanstående teman. Vi har anmält klubben till mötet Tors 8 mars 18:30-20:00 i Olrogsalen på Culturum.

Vidare har det kommit in en skrivelse: ”Förfrågan ang. sommaraktiviteter 2007” från samme handläggare. Kommunen har reserverat 250 000 kr för de föreningar som vill arrangera sommaraktiviteter under sommaren 2007. Ansökan med beskrivning av planerade aktiviteter och ekonomisk kalkyl skall vara inne absolut senast 10 april. Vi diskuterar vidare på årsmötet.

Styrelsen diskuterade hur vi vill att kännedom om sådana här papper skall spridas från kansliet till klubbens styrelse. Inget beslut togs.

10. Lokaler trampolin

I enlighet med beslut förra mötet så undersöker Sören om trampolinsektionen vill flytta till Nicolaiskolan. Om så är fallet försöker Sören lobba för att få samma dag och klockslag i Nicolaiskolan.

11. Volleybollcup

Som vanligt driver Monica och Birgitta arrangerandet av en volleybollcup. Den blir i år 25 mars i sporthallen. Sören påpekar att vissa missar hade kunnat undvikas om han fått vara med mer i planeringen, eftersom han har tid och bra kontakter både med kommunens ”uthyrare” och de som ansvarar för tidningen Frisksport och Frisksportförbundets hemsida.

12. Övriga frågor

12a. Inbjudan till möte inför invigning av naturreservatet Hållet-Marieberg-Stenbro

En inbjudan med ovanstående namn har kommit till klubben. Mötet är Torsdag 8 mars kl 16-18 i Stadshuset. anmälan via email eller telefon till Christel Guillet, Nyköpings kommun.

12b. Detaljplan för del av Brandkärr 2:9, (Höglundavägen), Isaksdal, Nyköping

Material angående ovanstående har kommit till klubben. Sven Jonsson har författat en erinran, som kritiserar dels den minskning av parkmark som förslaget innebär, dels att man inte tar hänsyn behovet av lek/grönytor som behövs i anslutning till Långbergskolan. Bosse har godkänt att Sven skickar svaret som representant för Nyköpings Frisksportklubb.

12c. Hemsida för klubben

Bosse tog upp frågan om vi skall försöka sätta upp och underhålla en hemsida för klubben. Tanken är att vi hittar någon som mot rimlig ersättning kan göra det. Vi måste då också besluta om klubben skall ha en egen domain eller om vi skall använda någon befintlig adress. Inget beslut togs, utan frågan får diskuteras vidare.



12d. Vinterförvaring mm av utrustning

Susanne ställde frågan om hur de ”Australiska trampolinerna” som klubben äger bör vinterförvaras. De två trampolinerna används inte under Trampolinsektionens aktiviteter för närvarande, utan disponeras av en annan medlem. Styrelsen konstaterar att det nog är en fördel om de kan förvaras under tak. om inte annat så borde duken förvaras så att den inte blir snöutsatt. Styrelsen ger Susanne mandat att diskutera saken med den som har trampolinerna om förvaringen. Hon får även diskutera att själv disponera en av trampolinerna.

12e. Drogfrihet på volleybollsektionens aktiviteter

Det framkom under mötet att en ungdomsdeltagare på söndagens volleybollträning noterat och reagerat på att en vuxen deltagare nyttjade snus under aktiviteten, i strid mot stadgarna. Bosse får i uppdrag att undersöka och åtgärda detta. Vi måste vara vaksamma på vilka budksap vi ger ungdomarna.

13. Datum för årsmötet

Det beslutades att årsmötes skal hållas den 18 mars kl 15:00 i torpet. Bernt ser till att kallelse kommer in på SN:s föreningsspalt senast 2 mars. Sören gör en kallelse som distribueras till volleybollen. Sören planerar också att besöka trampolinträningen och informera där.

11 Mötets avslutande

Ordföranden avslutade mötet. Klockan var då 15:25.






- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Bo Röjder Sören Drottsgård

Sekreterare Ordförande



- - - - - - - - - - -

Susanne Egebrink

Justeringsman