Styrelsemöte med Nyköpings Frisksportklubb 2007-08-19 kl 16:00.


Protokoll 4:2007


Närvarande: Sören Drottsgård

Bernt Karlsson

Bosse Röjder

1. Mötets öppnande

Mötet öppnades av ordf. Sören Drottsgård, kl 16:15.

Bosse utsågs till sekreterare, och Bernt till justeringsman.

2. Dagordningens godkännande

Den föreslagna dagordningen godkändes.

3. Protokolljustering

Årets tidigare styrelseprotokoll underskrevs av ordförande och sekreterare. Fortfarande saknas Susanne Egebrinks underskrift på protokoll 1:2007.

4. Rapport om årets avverkade aktiviteter

  1. Tintomara
    Årets Tintomaravandring i Kolmårdsskogarna 21-22 april med temat Skogens Pärlor lockade ett 30-tal deltagare. Liksom tidigare år fick de följa Sven Jonsson (NFK) och Bert Lindgren (SNF) på en intressant resa in i botanikens, zoologins och kulturens historia och nutid. Övernattningen skedde i vindskydd som deltagarna själva fick resa och riva. Planeringen för den 40:e vandringen är i full gång.

  2. Volleybollcup
    Vårens inomhuscup i volleyboll 25 mars lockade 9 lag till sporthallen. Efter gruppspel och slutspel stod laget ”Amigos” som vinnare, 2:a resp 3:a blev ”Vårblommorna” och ”Gräv och Skog”.

  3. Beachvolleycup
    Sommarens beachvolleybollcup hölls 30/6 på beachplanerna vid hamnen. Där deltog 7 lag. Eftersom det är viktigare att kämpa väl än att vinna så utsågs laget ”Spelar ingen roll” till vinnare. 2:a blev ”Jockes lag” och 3:a ”Team Olga”.

  4. Cirkusskola
    Årets Cirkusskola i Södermanlands Friskspoprtdistrikts regi har avverkats under några sommarveckor som tidigare år, med stort deltagarintresse och entusiastiska ungdomar, som under fantastiskt ledarskap utvecklats enormt på den knappa vecka som skolan vistats på resp ort. I vanlig ordning har distriktet därvid lånat vår klubbs trampoliner till denna verksamhet.

  5. Sandlådan
    På självaste nationaldagen 6 juni levererades ett lass med sand som noga utvalts av Eero och Sven, enligt beslut på förra styrelsemötet till Frisksporttorpets beachvolleyplan. Sommaren har visat att sanden klarat sig utmärkt i både vått och torrt och varit en bra (dvs mjuk) grund för sommarens spel.



5. Lokaler

Eftersom Montessoriskolan skall byggas om och man behöver gymnastiksalen som upplagsplats under ombyggnaden så har Sören försökt hitta en alternativ lokal för trampolinverksamheten. Sörens förhandlingar om lokaler med kommunen har resulterat i följande:



6. Närvarorapportering

Sören och Benrt hade en diskussion om vilken närvaro som måste rapporteras till vem och vem som skall sköta den, och med vilket underlag. Sören ombesörjer att närvarolistorna för Volleybollen kopieras och ger kopian till Bernt. Sen sköter Bernt rapporteringen till Frisksportförbundet (som baseras på medlemskap) och Sören sköter rapporteringen till kommunen som baseras på deltagande i aktiviteter.



7. Medlemsregistret: betalda/obetalda medlemsavgifter

Bosse hade före mötet levererat en lista på förväntade avgifter till Bernt som hade kontrollerat inkomna betalningar. Bernt visade nu upp listan på förväntade betalningar med markeringar av vilka som ännu inte betalat. det är ca 22 personer som ännu inte betalt, varav 9 volleybollmedlemmar. Bosse gör tilläggsdebitering på höstens avgift för de som deltar i höstens aktiviteter resp påminner de som inte deltar. Vid årets slut måste vi göära en ny avstämning så att vi kan stryka de medlemmar som inte betalt ur registret för att få rapporteringen till förbundet korrekt.

8. Ekonomi, balans- resultatrapport

Sören hade begärt att få se på klubbens bokföringsmateriel, för att kontrollera att det motsvarar kraven som ställts. Bernt hade med några pärmar, men inte komplett material. Sören efterlyste bokföring upp till dagens datum med tillhörande verifikationer. Det beslöts att de två träffades senare för att göra den kontrollen.

9. Brevlåda vid torpet.

Förslag förelåg att sätta upp en brevlåda vid torpet för att möjliggöra kommunikation till klubben från icke-medlemmar och medlemmar utan nyckel till torpet. Eventuellt skulle även klubbens adress styras om till denna brevlåda. adressen skulle då bli:

NFK Nyköpings Frisksportklubb
Frisksporttorpet
611 39 Nyköping

Bernt påpekade risken för förstörelse eftersom platsen är obevakad större delen av dygnet. Frågan bordlades för vidare diskussion.

10. Torpets användning

  1. Kontor/sammanträdeslokaler
    Ordföranden har anhållit hos Södermanlands Frisksportdistrikt om att få en nyckel för att kunna utnyttja deras lokaler för sammanträden även utanför kansliets öppettider. I Distriktets styrelse säger följande: ”Beslutades att besökare till kansliet måste respektera de ordinarie öppettiderna. Om medlemmar i NFK måste bseöka kansliet på övriga tider hänvisas till Bernt som har nyckel.” Eftersom öppettiderna är så begränsade så kommer det inte att fungera i praktiken, vilket är synd eftersom lokalerna är centrala och i nära anslutning till Nicolaiskolan där vi har verksamhet. Alternativa lokaler för kortare möten är Culturums foajé och torpet. Sören och Bosse förordade ökad användning av torpet, medan Bernt inte såg nyckelfrågan som ett problem – han lånar gärna ut den vid behov.

    Vi beslöt ändå att försöka utnyttja torpet som mötesplats i så stor utsträckning som möjligt, dvs under den varma årstiden samt vintertid efter söndagarnas tipspromenad då ju lokalen är uppvärmd.

  2. Utrustning
    Vi diskuterade möjligheterna att utrusta torpet med utrustning som möjliggör att administrativt arbete utförs där. Pga risken för inbrott om man förvarar stöldbegärlig egendom i obebodda lokaler så konstaterades att vi nog får använda bärbara datorer och mobiltelefoner vid behov. Inte ens en datorskrivare (som ju vore lämplig att ha) vågar vi lämna där.

  3. Bastun
    Bernt meddelade med anledning av förfrågan att bastun är öppen, uppvärmd och tillgänglig för intresserade varje fredag 15:00-16:30.

  4. Storstugan
    Vi diskuterade hur vi skall kunna utnyttja den fina storstugan, som ju lämpar sig till och har använts tidigare för sammankomster i klubben. Bernt meddelade att den varje år hyrs ut till tre olika föreningar, som alltså också upptäckt hur bra den är.

11. Adjungering

Eftersom det är sån liten del av styrelsen som har möjlighet att närvara vid mötena så skall vi försöka att adjungera olika medlemmar (beroende på dagordning) för att få till en bättre diskussion och bättre förankrade beslut.

12. Övriga frågor

13. Tidpunkt och palts för nästa möte

Nästa styrelsemöte hålls 30 september 2007 kl 15:00 i Frisksporttorpet.

14. Mötets avslutande

Ordföranden avslutade mötet kl. 18:00.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Bo Röjder Sören Drottsgård Bernt Karlsson

Sekreterare Ordförande Justeringsman