Extra medlemsmöte om stadgar

KALLELSE till

klubbmöte i Nyköpings Frisksportklubb
201
51108 kl 13:30 i Frisksporttorpet

Klubben kallar på anmodan av Frisksportens Ungdomsförbund (FUF) till klubbmöte söndagen 8 november 2015 i Frisksporttorpet. Mötet skall fastställa stadgar för klubben som sedan skall skickas till FUF för godkännande. Rösträtt på mötet har klubbens medlemmar. Se separat bilaga för styrelsens förslag till stadgar.

Bakgrund

Den svenska Frisksportrörelsen genomför en organisationsförändring, som påverkar Nyköpings Frisksportklubb. 2014 bildades Frisksportens Ungdomsförbund (FUF) som är tänkt att samla ungdomsverksamheten inom rörelsen.

Nyköpings Frisksportklubb kallade då till klubbmöte 2014-12-02, där man angav att man ville att hela klubben skulle överföras till det nya förbundet, och uppdrog åt styrelsen att agera därefter.

På ett styrelsemöte samma dag beslöt styrelsen att skicka in ansökan om byte av förbund till förbundskansliet.

Under våren 2015 stod det klart att Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) ansåg att FUF:s stadgar inte uppfyllde de krav MUCF ställer för att bevilja organisationsbidrag. FUF kallade då till en extra förbundsstämma i samband med Rikslägret, där man förändrade stadgarna så att de skulle motsvara MUCF:s villkor.

Den väsentliga skillnaden mellan de nya och gamla förbundsstadgarna är att de gamla hade stadgar för klubbarna som en integrerad del vilket innebar att en klubb var bunden av dessa. De nya förbundsstadgarna anger däremot att varje klubb skall antaga sina stadgar, med vissa restriktioner, varefter förbundsstyrelsen skall godkänna dessa. I förbundsstadgarna finns ett förslag till stadgar (”Mallstadgar”) som klubbarna kan utgå från.

Under sommaren gick FUF ut med anmodan till klubbarna att på ett styrelsemöte anta stadgar enligt den nya ordningen. Nyköpings Frisksportklubb beslöt då på ett extra styrelsemöte 15-08-17 att anta stadgar enligt den nya ordningen, och ett underskrivet protokoll från detta möte plus de antagna stadgarna skickades till FUF.

Då det senare visade sig att man missförstått vad som krävdes så har FUF nu gått ut med en anmodan till klubbarna att på ett klubbmöte (dvs ett medlemsmöte) göra om proceduren att antaga stadgarna.

Vid ett styrelsemöte 2015-10-18 beslöts att på anmodan från Frisksportens Ungdomsförbund (FUF) kalla till klubbmöte 2015-11-08 kl 13:30 i Frisksporttorpet med antagande av klubbstadgar som enda ärende. Styrelsen enades också om att föreslå att stadgarnas text skall följa de mallstadgar som FUF tillhandahållit, dock underförstått att klubbens namn och datum de antagits skall förekomma i dokumentet.

 

DAGORDNING klubbmöte 2015-11-08 kl 13:30 Torpet

  1. Medlemsmötets öppnande
  2. Mötets utlysning
  3. Upprättande av röstlängd
  4. Godkännande av dagordning
  5. Val av mötesordförande
  6. Val sekreterare för årsmötet
  7. Val av två justeringsmän, tillika rösträknare
  8. Fastställande av klubbstadgar för Nyköpings Frisksportklubb
  9. Avslutning

Länk till stadgeförslaget

Länk till FUF:s förbundsstadgar

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *