tips 190331

Vid tipspromenaden söndagen den 31 mars lämnades 34 tipskuponger in.
Rätt rad var: 1X1 21X X11 222
Ingen
kupong med tolv rätt, men fem kuponger med 11 rätt lämnades in. Vinnare blev Stefan Hultgren som var närmast rätt svar på skiljefrågan.

Rätt svar på skiljefrågan var 500 cm och närmast rätt svar var Sven Jonsson.

På bingon såldes 168 brickor. En bricka med tre rader och fem brickor med två rader lämnades in.
Utdelningen för tre rader blev 52 kr och för två rader 32 kr per bricka.

Tipspromenad söndagen den 31 mars 2019
Rätt rad: 1X1 21X X11 222
1. Hon är riksspelman med nyckelharpa som specialitet, kompositör m m. En känd melodi är ”Av längtan till dig”. Efternamnet är Jinder. Men vilket är förnamnet?
1. Åsa X. Ulla 2. Ewa
2. Bosse har ett grönsaksland som är 3 gånger 4 meter stort. Han funderar på att sätta upp ett snigelstängsel runt det för att få behålla eventuell skörd. Men efter att ha kontrollerat vad ett sånt staket skulle kosta bestämmer han sig för att nöja sig med att ha hälften inhägnat. Till hela landet skulle det gå åt 14 meter staket. Hur många meter behövs om han delar landet som i bilden här intill?
1. 7 m X. 10 m 2. 12 m
3. Vid närmare eftertanke bestämmer sig Bosse att dela landet diagonalt i stället, som på bilden härintill. Kommer det att gå åt mer staket än om han delar rakt av som i förra frågan ?
1. Ja det kommer att krävas 2 m ytterligare X. Nej, båda alternativen ger lika långa staket 2. Nej, det kommer att gå åt 2 meter mindre.
4. Vem är upphovsman till sången ”Varför är där ingen is till punschen”?
1. Ulf Peder Olrog X. Owe Thörnqvist 2. Povel Ramel
5. Hur många tänder har delfiner av den sort som finns i Kolmårdens djurpark?
1. 70-80 X. 24-30 2. 12-16
6. I filmen ”Jönssonligan får guldfeber” finns en minnesvärd trickfilmad scen där ”Sickan” och gänget kämpar hängande på urtavlan till tornklockan på Stockholms stadshus och hotas av minutvisaren som stegar sig fram. Men det är en uppenbar sak som inte stämmer med den scenen. Vad?
1. Urtavlan är spegelvänd eftersom man filmade scenen via en spegel som satt utanför ett fönster på stadshustornet. X. Tornuret på Stockholms stadshus har ingen minutvisare 2. Skuggan av urtavlan stämmer inte med tidpunkten som klockan visar
7. Så här års sker en omfattande omflyttning av fåglar som färdas från sina vintervistelser till sommaren häckningsplatser. En fågel som tilltalar både öga och öra hos många av oss flyger och rastar i stora grupper. Det latinska namnet är Grus grus. Vilken är fågeln?
1. Fjällgås X. Trana 2. Sångsvan
8. Journalisten Alf Henrikson skrev boken ”Vägen genom A” som beskriver hur bokmalarna Filibert och Justus bestämmer sig för att äta sig genom ett uppslagsverk som består av flera band. Eftersom de är bokmalar så tuggar de också i sig informationen på som är tryckt på sidorna. De börjar från vänster och äter sig in i genom första bokens vänstra pärm och vidare åt höger i bokhyllan, bok efter bok. Vilken bokstav väntar dem när de avverkat ”F”?
1. E X. G 2. I
9. Om man ser en fågel som är i full färd med att dra upp en daggmask ur gräsmattan, vilken av följande fåglar är det då troligast?
1. Koltrast X. Flugsnappare 2. Ladusvala
10. I den klassiska skidskyttegrenen ”distans” skjuter deltagarna vid fyra tillfällen (i tur och ordning: liggande, stående, liggande och stående) på ett visst antal mål. Hur många mål skall man träffa totalt?
1. 12 X. 16 2. 20
11. Ett röstläge är det frekvensomfång som en sångare använder. Man har olika namn på de huvudsakliga röstlägena och varianter på dessa. Vilket av följande är ett sådant röstläge?
1. soptenor X. bastuban 2. mezzosopran
12. Årets svenska schlagerfestival är avverkad. Vinnarlåten går vidare till den internationella tävlingen Eurovision Song Contest i maj 2019 där man avverkar 2 semifinaler och final. Hur många länder beräknas delta i denna tävling?
1. 11 X. 17 2. 41
Skiljefråga vuxen: Hur många centimeter garn har använts i denna skapelse?
Rätt svar vuxen: 500
Rätt rad barn: X12 X1X 21X 2X2 Rätta svar: Totempåle, magnet, februari, urpremiär, fartyg,
13 december, björn, camping, väser, mjölk, dansar balett, guld

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*