SM GULD TILL NFK!

Det var tredje gången Snow Volleyboll-SM arrangerades, dessutom för tredje gången i Östersund. Två jämna och fina planer var iordningställda mitt på Stortorget som under namnet Östersund Snowheart Arena haft flera evenemang under veckan. Det blev en lyckad avslutning med Snowvolley-SM som spelades under perfekta förhållanden. Efter en lite kylig morgon steg temperaturen till några minusgrader senare på dagen. Två lättare snöfall drog förbi, men annars var det mulet och till finalen tittade också solen fram och värmde spelare, ledare och publiken som samlats.

Det var sex herr- och fyra damlag från Umeå i norr till Malmö i söder som gjorde upp om titeln. Herrarna spelade i två grupper om tre lag, där IKSU vann grupp A före Malmö, medan Nyköping tog den andra gruppen före hemmalaget Östersund. Semifinalerna blev jämna även om både IKSU och Nyköping var något starkare hela vägen och blev de förväntade lagen till final. Men det var inga enkla segrar, och IKSU behövde tre set för att besegra Östersund.

Finalen blev mycket välspelad med bra anfallsspel och massor av häftiga försvarsräddningar. Matchen i matchen stod om Philip Franzon i IKSU skulle ta sin tredje raka titel eller om tre Nyköping-spelare skulle bli en exklusiv skara med guld i alla tre disciplinerna. Det är hittills bara Hanna Hellvig som lyckats med den bedriften. IKSU inledde seten starkt, ledde båda upp till sidbytet. Men sedan tog Nyköping sig ikapp och förbi, med mycket rutin och kraft från både volleyboll och beachvolley.

De svenska mästarna Nyköping FK med kompisarna Linus Tholse, Peter Lundgren, Viktor Jonsson och Mattias Haaparanta.

STORT GRATTIS TILL GULDET!

Foto: Fofograf Birgersson
SM guld

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *