I lördags debuterade Nyköpings Frisksportklubbs herrar i div 2

Vinst och förlust för Nyköpings volleyboll herrar i debuten i div 2

I lördags debuterade Nyköpings frisksports herrar i div 2 med en vinst mot Hästhagen med 3-2 och en förlust mot Vingåker med 0-3. Efter att ha vunnit div 3 förra säsongen fick man nu känna på kvaliteten på div 2-lagen. – Jag är nöjd med insatserna i båda matcherna. Säger lagets spelande tränare och coach Robin Persson Turegård. Vingåker, som tippas ta hem serien, kommer till match med flera bänkspelare från deras elitserielag. – Även om vi förlorar i tre raka set så spelar vi jämnt med dem i stora delar av matchen, fortsätter Robin. Det vi förlorar på är att vi har några dalar i matchen som blir lite för långa. Sedan så är det så klart så att när man möter elitseriespelare så smäller det ordentligt när de får lägen. Rutinerade Janne Ekholm plockade många poäng på kanten genom att smart utnyttja att slå touch out i block. Vi ville också ge så många spelare i laget möjlighet att möta div 2 motstånd. bl.a. gjorde Rikard Lindvall debut som passare, vilket gjorde att vi ibland blev lite osäkra i vårt spel. Men helhet som är jag ändå nöjd.

Mot Hästhagen som också tippas i toppen av serien lyckades Nyköping till slut vinna med 3-2 efter 15-12 i sista set. Matchen började bra med en setvinst som satt hårt inne 25-23. Sedan vann bortalaget två raka set och det såg inte så ljust ut för Nyköping. Men i fjärde vände matchen igen och Nyköping pressade fram ett femte och avgörande set. I det ryckte laget till sig en tidig ledning som man kunde hålla setet ut för matchvinst. Här ingav “Rigge” Lindvall säkerhet i mottag och försvar i sin liberoroll. Passaren Fereydon Akbari fördelade passningarna smart. Dessutom slog blott 15 åriga debutanten Ville Bengtsson in flera hårda smashar från sin kant. Givetvis bidrog förra elitseriespelaren Robin själv till segern med både bra anfallsspel och i slutsetet som passare. – En bra start på serien för oss. – Vi kommer att bli bättre ju längre serien går när vi kommer in i matchtempot i div 2 avslutar Robin.