Aktiviteter vintern

Klubben anordnar bland annat volleyboll, tips- och bingopromenader mm.

Här presenteras aktiviteterna översiktligt. Klicka i menyn ovan för att läsa mer om respektive aktivitet.

 Inomhussäsongen börjar i september.

Efter lätt uppvärmning delar vi upp oss i lag och spelar mix motionsvolleyboll på Tessinskolan varje söndag kl 18:00 och även onsdagar kl 19.00.

Damlaget tränar på Tessinskolan varje torsdag kl 1900.

Herrlaget tränar på Tessinskolan varje måndag kl 1800. Även tränar de herrar som spelar div 3 spel torsdag kl 1900, och fritt spel kl 1930 lördagar.

Dessutom är alla som vill välkomna på motionsvolleybollens tider

På Tessinskolan har vi en ungdomsgrupp i volleyboll som håller igång på torsdagar kl 1800.

Volleyboll fyra mot fyra är en del av Svensk volleybolls utbud av spelformer.

Spelformen är indelat i olika nivåer (levels) i syfte att vara tillgängligt för både nybörjare och mer avancerade spelare och lag.

Indelningen möjliggör spel, oavsett ålder och erfarenhet, på en nivå som är utvecklande för alla. Målsättningen är att det ska bli fler jämna matcher samtidigt som sporten både ska kunna locka nya spelare och få redan invigda att inspireras ännu mer.

Level 4-7 är volleyboll fyra mot fyra och är en fortsättning på Kidsvolley som utgör level 1-3.

Volleyboll fyra mot fyra spelas som regel upp till och med det år spelarna fyller 14 år. Men det finns inget som hindrar en förening att arrangera en turnering för äldre deltagare. Med fördel kan pojkar och flickor spela både tillsammans och mot varandra.

 

 

Volleybompa för de minsta barnen ca 2-6 år är även de på Tessinskolan torsdagar kl 1715.

Vår tanke är att barnen skall ha kul i idrottshallen. Vi tänker oss en träningsform där barn och föräldrar tränar tillsammans med fokus på kroppskontroll och koordination samt enkla bollekar. En träningsform där barnen har roligt tillsammans med sina föräldrar.

 

Tips- och Bingopromenaderna vid Torpet genomförs varje söndag (september-maj) med valfri starttid kl 09:00 – 12:30.

 

 Vår fina arboretumstig (arbore är latin för träd) är alltid öppen och alla rekommenderas några besök på den – det finns många slags träd att hålla reda på. Det finns information om de olika träden på skyltar längs stigen. Dessa texter och bilder finns även här.