NFK till Mikasa Challenge 2015

Nyköpings Frisksportklubb åker till Mikasa Challenge i maj !

Sveriges största tävling i Fyrmannavolleyboll är Mikasa Challenge, som i år avgörs den 1-3 maj i Örebro.

Det blir andra gången den stora turneringen avgörs i Örebro. Förra året kom 238 lag från 51 föreningar att spela uppåt 800 matcher.

Många lag var nya, andra hade deltagit tidigare. 

Det här är ett fantastiskt bra upplägg med olika nivåer, man kan vara med utifrån lagets förutsättningar.

Nytt för året är att ambitionen är att samla de svarta och röda klasserna i U15 till ett rykande finalspel som avslutning på hela tävlingen.

Man har nyligen lanserat en ny spelform som fyller gapet mellan Kidsvolley och fyrmannavolleyboll. Det arrangeras tävlingar runt om i landet och under årets Mikasa Challenge genomförs en försöksturnering. I “Level 4”, som klassen kallas, är ålder inte viktigt utan det är var spelarna befinner sig i sin utveckling. Detta steg kommer efter Kidsvolley men aningen äldre nybörjare kan med fördel anmäla sig till denna klass.

Tävlingen spelas den 2-3 maj, med invigning och landskamp den 1 maj som vi ser fram emot att alla kommer till.

Nyköpings Frisksportklubb kommer även i år att deltaga med spelare från flicklaget, tränare är Cilla Berg.

Det var 22 år sedan Sverige spelade EM-slutspel, och nu är det bara två matcher som återstår för att återigen placera Sverige som en av Europas toppnationer i volleyboll. Det är ett borta- och ett hemmamöte mot Estland i slutet av maj, där vinnaren går till EM i Italien. Inför kvalmatcherna kommer landslaget att samlas för träning och matchning, där 1 maj blir ett viktigt datum i Örebro.

– Det ska bli riktigt roligt att ha landskampen här i Idrottshuset. Alla barn och ungdomar som kommer hit får se sina förebilder och vi väntar oss fullsatta läktare i år igen, säger Madeleine Eriksson, KFUM Örebro som arrangerar Mikasa Challenge.

När det var damlandskamp i fjol var det fantastiskt fin stämning på läktarna. Nu väntar en herrlandskamp mot Norge, som har flera utlandsproffs med i laget.

nfk_mikasa_2015_2

nfk_mikasa_2015_1

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *