Tourfinalen till Frisksportar Torpet!

Om allt går som vi vill har den svenska beachvolleyeliten en fullspäckad tävlingssäsong att se fram emot. TIO elittourstopp ligger planerade under sommaren 2021!

I dag presenteras årets elitturneringar; SBT Masters och SBT 5-stars.

ELITTOURSCHEMA 2021*
• 28-30 maj Habo | Habo Wolley | SBT Master
• 4-6 juni Västra Ämtervik | Västra Ämterviks IF | SBT Master
• 11-13 juni Lund | Lunds VK | SBT Master
• 18-20 juni | Spelplats i Västsverige TBA | SBT Master
• 2-4 juli | Spelplats i södra Sverige TBA | SBT 5-star
• 9-11 juli Göteborg | Göteborg Beachvolley Club | Elitnivå TBA
• 16-18 juli Gotland | Team Gotland | Elitnivå TBA
• 23-25 juli Kalmar | Kalmar VBK | SBT Master
• 13-15 augusti Nyköping | Nyköpings Frisksportklubb | Tourfinal

Tourfinal i Nyköping

Touren inleds alltså 29-30 maj med en Mastersturnering i Habo och fortsätter därefter sin resa genom landet med tävlingar i princip varje helg. Efter ett kortare uppehåll 1-8 augusti då Beachvolley-SM avgörs på Tylösand är det dags att göra sig redo för SBT-sommarens stora crescendo; tourfinalen i Nyköping 14-15 augusti!

– Vi är stolta och glada att Nyköpings kommun, alla sponsorer och viktigast av allt våra funktionärer tillsammans gör det möjligt att få Swedish Beach Tour och den svenska beachvolleyeliten till Nyköping. Extra roligt att vi fått förtroendet att arrangera självaste finalen. Det är ett bevis på att tidigare års arrangemang varit lyckade och uppskattade, säger Lena Tholse, lokal projektledare hos arrangören Nyköpings Frisksportklubb.

Möjligheterna att välkomna publik kommer troligtvis vara begränsade under årets tour. För att så många som möjligt ändå ska kunna ta del av de heta elitturneringarna är ambitionen att lägga ett större fokus på streaming.

Mer information följer under våren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*