Vi tar ett snack med landslagets Linus Tholse!

Lagkompisen Viktor Jonsson gräver upp en boll i försvar som seglar upp mot nätkanten. Linus tar ansats för anfall och precis när vi tror att han ska klippa till bollen mot landslagskollegan Jonatan Hellvigs block skickar han ett snabbt pass till Viktor som kommer med full fart och kan slå ner bollen enkelt utan block mot sig. Under landslagssamlingen hos oss tidigare i Januari såg vi liknande spel flera gånger från team Linus/Viktor liksom från deras sparringpartners David Åhman/Jonatan Hellvig.

Hallå där Linus det ser lika coolt ut som svårt att gå från att hoppa upp för anfall för att sedan skicka ett perfekt fingerpass. Hur gör man?

– Man vågar och testar på träningarna och så filmar jag varje träning och analyserar efteråt. Då är det också mycket lättare och snabbare att ta till sig feedbacken jag får från Matte, Anders och Raz.

Hur känns formen inför säsongen 2020?

– Den känns väldigt bra! Jag och Viktor jobbar med att utveckla vårt spel för fullt. Kommer bli ett spännande 2020.

Både du och din partner Viktor har småbarn. Hur får du till logistiken?

– Jag har tagit bort en träningsdag i veckan på beachen sedan vi fick Noel. Klart att det är lite mer planering och logistik nu, Camilla spelar ju också, men vi löser det bra. På onsdagar kommer mina föräldrar upp och är med Noel i i Beachhallen och han stortrivs i Stockholms största sandlåda.

Du är regerande Svensk mästare. Din mamma sitter i styrelsen för Svenska volleybollförbundet, din pappa är en legend inom Svensk Volleyboll med EM-silver i bagaget och du är ihop med en av Sveriges mest meriterade spelare Camilla Nilsson som har 3 SM-guld. Vad sjutton pratar ni om när ni inte pratar volleyboll runt familjemiddagen?

– Haha det blir faktiskt inte så mycket volleybollprat som man skulle kunna tro, utan det är mest fokus på Noel, som det säkert är för alla som har småbarn.

Utöver beachvolley. Hur lägger du upp din fysträning?

– Jag kör fys en dag i veckan minst, men fysträningen är en sak jag behöver lägga mer tid på än jag gör nu för att fortsätta hålla mig skadefri.

Ni ingår ju i Rasmus Jonssons landslagstrupp. Vad är stora målet för 2020 för landslaget?

– Det är nästa etapp av OS kvalet i maj.

Hur ser du på era möjligheter att avancera i OS-kvalet?

– Jättesvårt att säga, vi vet inte heller än vilka som blir uttagna att spela. Det är många bra lag som är med i nästa runda men jag tror och hoppas Sverige har bra chanser att gå vidare till nästa runda.

Du är även tränare hos oss @The Beach. Vad tycker du är roligast med att vara tränare?

– Roligaste är när man lyckas hitta nycklar som funkar så att dom jag tränar får till rätt teknik i anfall, mottag eller pass.

Jag såg att både mor och far bokat in sig till vårens träningsläger i Portugal med BeachTravels och ni var där hela familjen även förra våren. Vad tycker Noel om Portugalresorna?

– Noel har varit med i två år nu och han stortrivs i sanden både i Portugal och The Beach. Han tittar gärna när alla tränar och sen styr han upp mormor, morfar, farmor eller farfar så att de spelar match med honom och han är väldigt noga med att alla står på rätt positioner på banan. Lite roligt att ett av hans första ord var faktiskt ”Beachhallen”.

Ok, tack för snacket Linus och lycka till!

Tagit från fb The Beach 200127

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *