Nytt_2015

Nytt, gammalt och ungt i NFK

Vi är nu en bit in i år 2015 och vi önskar alla medlemmar, nya såväl som gamla, en god fortsättning på det nya året!

Att åldras…

Det är ju med tacksamhet man kan konstatera att man fått tillbringa ytterligare ett år i livet. När man är riktigt ung så är det roligt att man också därmed blivit äldre. Senare i livet kanske det inte känns lika positivt. Jag vet inte när man förändrar sin syn på detta. Kanske är det någon gång mellan 50 och 60 år?

NFK 60 år, men yngre än på länge!

Klubben (Nyköpings Frisksportklubb) firade för 10 år sedan sitt 50-årsjubileum med klang och jubel. Nu är det alltså dags att uppmärksamma att klubben blir 60 år.

En kommitté har jobbat hårt ett par år för att planera inför detta. Man funderade länge på en bankett i Blå hallen i Stockholms stadshus i december. Ett annat alternativ var knytkalas i Frisksporttorpets storstuga, kanske kombinerad med korvgrillning och brännboll.

Men sen kom tankarna – att bli så gammal som 60 år kanske inte är något att glädjas åt. I stället för att fira kanske man borde försöka göra något för att fördröja förfallet? Men hur då? Efter mycket funderande så hittade någon lösningen bland all e-post som kommer till klubbens styrelse – där fanns receptet på hur det ska gå till: Föryngring!

Så när klubben avverkar sitt sextionde år så är det i form av en ungdomsklubb. Jag hoppas alla veteraner i klubben känner pånyttfödelsen. Hur gick det till? Jo från och med i år så är klubben inte längre ansluten till Svenska Frisksportförbundet (SFF, som för övrigt fyller 80 i år) utan en del av Frisksportens Ungdomsförbund (FUF, som fyller 1 år 12 juli).

Nya avgifter…

Nytt för i år är att medlemsavgifterna och åldersgränserna justeras något i år. Det blir en höjning med 50 kr/år för vissa, medan andra får oförändrad avgift. Allt enligt beslut på årsmötet 2015. Mer info finns på hemsidan (https://nykopingfrisksport.se/klubben/kontakt/medlemsavgift/).

Gammalt, men nytt förra året, är också att alla kan gå in på hemsidan och se hur mycket de skall betala. (https://nykopingfrisksport.se/medlem/) Där kan man också kolla att kontaktuppgifterna är de rätta (Klicka på medlemsnumret så får man upp alla detaljer).

Det går bra att betala sin medlems- och träningsavgift till Nyköpings Frisksportklubb:s PlusGiro 22 54 59-7, utan att invänta räkningen – då slipper klubbens administrativa enhet en del arbete. Glöm bara inte att ange vem betalningen avser.

Våra verksamheter

De verksamheter som tagit helgledigt rullar igång igen. Sist ut är söndagarnas trampolingrupp som startar nu på söndag 18 januari. – Ja beachvolleybollen vid Torpet startar också litet senare… de som inte kan vänta åker visst till Södertälje i stället. Barngruppen sover också sin Törnrosasömn. Vi får väl se om det kommer någon prins…

Annars så är det mesta som vanligt, med:

  • Tips- och bingopromenader

  • KIDS-volleyboll

  • Flick- och damvolleyboll

  • Motionsvolleyboll

  • Trampolin

Tintomaravandringen

25-26 april så går årets vandring ”I Tintomaras spår”. Passa på, 1 dag eller 2, med eller utan övernattning på granris. Allt under guidning av Bert Lindgren och Sven Jonsson. Följ länken från hemsidan till inbjudan.

Rikslägret

Klubben också med i arrangemanget av Rikslägret som i år är på Stensund – vecka 28 som vanligt! Traditioner är också bra, man behöver ju inte ändra på allt. Rikslägret bjuder på upplevelser för alla: alla åldrar – familjer så väl som ensamstående. Allt i en härlig miljö.

P.S. Vi kan väl nå dig?

Om du läser detta på hemsidan, eller på annat vis och inte fått något mail med denna text så beror det med största sannolikhet på att vi inte fått din mail-adress. Meddela oss den så får du info i fortsättningen.

Vi ser fram mot ett nytt givande frisksportår. Kom ihåg –

Frisksport är en idé om hur vi skall leva för att må bra och ha kul tillsammans.

Inte bara må bra i betydelsen att inte vara sjuk utan i ett större perspektiv: Allting hänger ihop. För att jag skall må bra måste andra också må bra. Och inte bara andra människor utan hela vår omvärld.

För att DU ska må bra måste du sköta om din kropp. Motionera, äta sunt och inte förstöra den med tobak, alkohol eller andra droger.

För att VI ska må bra måste vi dela upplevelser och känna gemenskap. Skratta, umgås och trivas.

För att ALLA ska må bra måste vi hjälpas åt.Ta ansvar för vår miljö och för jordens överlevnad. Lära känna andra människor och kulturer samt leva i fred med varandra.

Frisksport är att bry sig. Om sig själv och andra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *