Klubben tycker till om översiktsplanen Nyköping2040

Klubben tycker till om översiktsplanen Nyköping2040

Kommunens förslag till översiktsplan Nyköping2040 är skrämmande läsning för alla som brukar vistas vid Frisksporttorpet och i skogen med motionsspår som ligger i anslutning till Torpet.

Om intentionerna i planen verkställs så kommer torpstugan, bastun och beach-planerna att försvinna. Dessutom kommer skogen att avverkas och bebyggas med bostäder och servicebyggnader.

Man kommer sedan att återplantera träd och växter för att det nya bostadsområdet skall få en “trädgårdskaraktär”.

Som kompensation för Frisksporttorpet tittar man enligt uppgift på möjligheten att kompensera för det bortfallet. Därvid har man undersökt om det finns något område intill Rosvalla idrottscentrum som skulle passa.

Den 26 juni är sista dagen för att lämna synpunkter. Om du har möjlighet så tyck gärna till “digitalt” på kommunens hemsida:

https://nykoping.se/mot-framtiden/nykoping2040/kartan

Observera dock att de digitala åsikterna får vara högst 256 tecken långa.

Annars kan man skicka synpunkter med e-post till:
samhallsbyggnad@nykoping.se

Representanter för klubben har naturligtvis sagt vad de tycker, till exempel har vår ordförande Lena skickat in en skriftlig kommentar:

Lena Tholses remissvar

Och klubbens naturvårdsombud Sven Jonsson har likaså skrivit ett remissvar ur hållbarhets- och naturperspektiv med synpunkter – bland annat – på kommunens hantering av de naturvärden som finns och brist på hänsyn till människors behov av möjligheter till rekreation i närområdet till hemmet:

Sven Jonsons remissvar

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *