Insektshotell

Torpet hoppas på fler hyresgäster i sitt nya insektshotell.

Insektshotell, även kallat bihotell, är en av människan byggd konstruktion där insekter ska kunna bo och övervintra Ett insektshotell kan därför liknas vid en fågelholk för insekter.

Många insekters naturliga miljö har försvunnit på grund av förändringar i miljön. Detta är ett sätt hjälpa dem att hitta en boplats och en plats att söka skydd. Insektshotellet kan sättas upp från tidigt på våren till sen höst, eftersom insekterna använder hotellet på olika sätt, även som skydd för kylan.

Undvik att placera insektshotellet där det är direkt utsatt för regn och vind. Det bör vara öppet framför det, men ett tak ger ett bra skydd mot regn. Många växter och blad drar till sig insekter, så om du sätter insektshotellet i närheten av häckar, buskar och rabatter så ökar chansen att de hittar dit.

insektshotell

Vi har ofta förskolor på besök vid Torpet, som är välkomna att hjälpa till att fylla hotellet med lämpligt material som pinnar, träbitar med hål i, halm, gräs, löv, mossa och kottar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.